Of course the Americans want it mild, the Mexicans want it hotter: mas caliente, mas caliente. Everbody else is in between.
So today I made a very spicey black bean salsa, at least I thought so, but still: too hot for the Americans, not not enough for the Mexicans.
- 1 lb black beans
- 1/2 strip of kombu
- Soak at least six hours.
And here are the beans with the kombu in a bowl for soaking.
In order to cook it, I cut the kombu up in smaller strips.
After cooking drain the beans really well, and mix in the kombu, it will completely disintegrate and is very healthy.
This time I put in a lot of peppers, but you can vary it to taste:
- 1 poblano, or chilaca (or both)
- 2 large jalapeños
- 3 serrano
- 1 habañero
- 1 bunch cilantro, cut up fine
- 3-4 celery stalks, sliced thin
- 1 bottle of Green salsa
- 3 limes - juiced
Por supuesto, los estadounidenses lo quieren suave, los mexicanos lo quieren más caliente: mas caliente, mas caliente. Todos los demás están en el medio.
Así que hoy hice una salsa de frijoles negros muy especiada, al menos eso pensé, pero aún así: demasiado picante para los estadounidenses, no lo suficiente para los mexicanos.
- 1 libra de frijoles negros
- 1/2 tira de kombu
Remoja al menos seis horas.
Nota: El Kombu hace que los frijoles se cocinen más suaves y fáciles de digerir.
- 1 poblano
- 2 jalapeños grandes
- 3 serranos
- 1 habanero
- 1 manojo de cilantro, cortado fino
- 3-4 tallos de apio, en rodajas finas
- 1 botella de salsa verde
- 3 limas - en jugo
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